Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Modernizace lesních cest Strakov
Odesílatel Pavel Kubeš
Organizace odesílatele Město Litomyšl [IČO: 00276944]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.02.2024 09:16:06
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Na základě žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace nechal zadavatel aktualizovat jednotkové ceny položek soupisu prací dle poslední cenové úrovně ceníku OTSKP. Dle aktualizace jednotkových cen opravdu vychází projekční cena stavby na částku 4.300.000 Kč bez DPH.
S ohledem na stávající situaci ve stavebnictví, zadavatel předpokládá navýšení ceny stavby oproti původní předpokládané ceně do 5%.

Zadavatel sděluje a upozorňuje dodavatele, že pro financování celého předmětu veřejné zakázky má rezervovány finanční prostředky v rozpočtu města ve výši 3.500.000 Kč bez žádné finanční rezervy na případné vícepráce stavby. Pokud by v rámci výběrového řízení nastal stav, kdy nabídková cena vybraného dodavatele bude vyšší, než je výše definovaná hodnota, považuje takový stav zadavatel za důvod hodný zvláštního zřetele, který mu zakládá právo na zrušení výběrového řízení. Pokud by nabídkovou cenou vybraného dodavatele došlo k překročení předpokládané hodnoty, projedná nejprve zadavatel možnost zvýšení finančního rámce této veřejné zakázky a podle výsledků projednání pak rozhodne o dalším postupu ve výběrovém řízení.
Navýšení alokace finančních prostředků musí schválit zastupitelstvo města. Nelze dopředu předvídat jejich rozhodnutí.

Původní zpráva

Datum 02.02.2024 09:05:15
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený zadavateli
V zadávací dokumentaci, čl. 3.3., je uvedena předpokládaná hodnota zakázky, která je stanovena v POSLEDNÍ CENOVÉ ÚROVNI ceníkových prací OTSKP. Toto je však v rozporu s přiloženým Soupisem prací, který uvádí aktualizaci ceníku na rok 2021. Tomuto ceníku zřejmě odpovídá předpokládaná hodnota zakázky.
Při ocenění položek dle aktuálního ceníku OTSKP jsme zjistili nárůst cen jednotlivých položek o cca 20%.
Žádáme zadavatele o přehodnocení předpokládané hodnoty veřejné zakázky.