Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava krovu a stropu nad hledištěm (část „B“) Smetanova domu, Komenského 402 v Litomyšli
Odesílatel Pavel Kubeš
Organizace odesílatele Město Litomyšl [IČO: 00276944]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.12.2023 07:37:39
Číslo jednací ve SpSl MěÚ Litomyšl 084110/2023
ID ve SpSl 30005687845
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

DOTAZ K ZD:
"Dobrý den,
v položkovém rozpočtu jsme nenašli restaurování balustrádového zábradlí, které je zpracováno v rest. průzkumu od Zdeňka Šmahela.
a to je významná položka-365 kusů kuželek (přeosazení a výroba), které jsou ve většině případech k výměně a pískovcové madlo v délce cca cca 42 bm k rozebrání. Bude do rozpočtu doplněno? Nebo v kterých položkách je obsaženo?"

VYSVĚTLENÍ:
restaurování balustrádového zábradlí není součástí opravy střechy nad hledištěm, protože vytváří atiky střech (v nižší úrovni) částí budovy kolem hlediště, které se budou opravovat teprve v následující etapě. V této etapě by měla být restaurována pouze atika střechy nad hledištěm, která není balustrádová, ale plná stěnová a je dekorována plastickou výzdobou. Restaurátorský záměr pana Šmahela obsahoval mj. i balustrády, protože byl zpracován pro projekt ke stavebnímu povolení v rozsahu střech celé budovy. Rozsah restaurování kamenných a štukatérských prvků pro tuto etapu opravy je uveden na krycích deskách dokladů s rest. záměry (červeně zvýrazněný text – viz příloha).


Přílohy
- E.0 Doklady_krycí list.pdf (160.36 KB)